Geen dag is hetzelfde!
‘Geen dag is hier hetzelfde.’ Patrick Lemmens werkt sinds 2018 als groepsbegeleider bij De Schoonmaak Coöperatie. Op dit moment stuurt hij met veel plezier 18 medewerkers aan op het Beatrix College in Tilburg.
Lees meer
Onze schoonmakers, verwijzers en klanten vertellen graag hoe we samen zorgen dat iedereen een werkplek in onze maatschappij vindt. Want ons werk kan natuurlijk alleen door goed samen te werken. Lees de verhalen over de persoonlijke ervaringen, successen en we hopen dat we hiermee inspireren.
Toon:
‘Geen dag is hier hetzelfde.’ Patrick Lemmens werkt sinds 2018 als groepsbegeleider bij De Schoonmaak Coöperatie. Op dit moment stuurt hij met veel plezier 18 medewerkers aan op het Beatrix College in Tilburg.
Lees meer‘De momenten in de auto zijn voor mij om telefoontjes te plegen en me even terug te trekken om naar het volgende team te gaan.’ David van der Velden werkt sinds 2023 als ambulant groepsbegeleider bij De Schoonmaak Coöperatie.
Lees meer‘De functie lijkt heel er schoonmaak gerelateerd, maar het is juist op de begeleiding van mensen gericht.’ Monica van der Mark werkt sinds 2022 als groepsbegeleider bij De Schoonmaak Coöperatie.
Lees meer‘Hier word ik oud.’ Layla van Grunderbeek (1982) straalt als ze vertelt over het werkplezier dat ze elke dag beleeft in het stadskantoor van ’s-Hertogenbosch.
Lees meerSylvia de Beer (1993) en Andrei Surhailis (1984) zijn als werkconsulent verbonden aan Weener XL. Bij het werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch werken ze elke dag intensief samen om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk.
Lees meerHet Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch is niet alleen een van de meest markante gebouwen in Noord-Brabant maar ook een van de grootste schoonmaaklocaties van De Schoonmaak Coöperatie. Martijn Merks is als Programmamanager Facilitaire Dienstverlening verantwoordelijk voor het vastgoedbeheer en alle facilitaire zaken in en om het provinciehuis en is tevreden over het geleverde schoonmaakwerk.
Lees meer‘Waar een wil is, is een weg.’ Leila Yemane (1986) houdt van de Nederlandse taal en strooit het liefst met spreekwoorden en uitdrukkingen om haar betrokkenheid bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te onderstrepen.
Lees meerKlantmanager Gaby Coolen richt zich in de gemeente Goirle op werkgeversdienstverlening. Wezenlijk onderdeel van haar takenpakket: contacten onderhouden met het lokale en regionale bedrijfsleven om te onderzoeken of stage- en/of werkplekken beschikbaar zijn voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Schoonmaak Coöperatie is een belangrijke partner waar inmiddels meer dan een dozijn Goirlenaren aan het werk is.
Lees meerHet gemeentehuis van Dongen is de werkplek van klantmanager Miriam van der Knaap (1984). Als voormalig jobcoach ging ze in 2021 aan de slag bij ‘Dongen Werkt’ en richt ze zich hoofdzakelijk op twee groepen inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt: mensen die vallen binnen de banenafspraak of mensen die in aanmerking komen voor beschut werk. ‘De Schoonmaak Coöperatie is een belangrijke partner om inwoners weer te laten participeren.’
Lees meer‘Samenwerken met De Schoonmaak Coöperaties is werken met een organisatie die oog heeft voor haar medewerkers, hun mogelijkheden en hun beperkingen.’ Mirella de Brouwer is werkconsulent bij Weener XL, het werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch.
Lees meerHet imposante Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch is de dagelijkse werkplek van Manuel Wetzer (1995). Zes jaar geleden begon Manuel als schoonmaker bij De Schoonmaak Coöperatie en vond hij aan de Brabantlaan in de stad waar hij is geboren en getogen een naar eigen zeggen ‘heerlijke werkplek’.
Lees meer‘De Schoonmaak Coöperatie is weer met vlag en wimpel geslaagd.’ Elisa Nillessen (1993) werkt als contractmanager facilitair bij de gemeente ’s-Hertogenbosch en is verantwoordelijk voor alle contracten met aanbieders van zogeheten soft services, zoals schoonmaakwerk, catering en kantoormeubilair.
Lees meer‘Ik wil jongeren die een extra rugzakje dragen sterker maken, zodat hun leven leuker wordt.’ Kim Hagens (1986) werkt als trajectconsulent jongeren bij WSD in Boxtel.
Lees meer‘De laatste tijd houd ik me ook bezig met doorstroming naar De Schoonmaak Coöperatie. De vraag naar schoonmakers is groot en ik onderzoek welke medewerkers openstaan voor de overstap van productie- naar schoonmaakwerk.’
Lees meer‘Dankzij mijn baan bij WSD in Boxtel draag ik bij aan de ontwikkeling van mensen. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in eigen tempo en op eigen kracht groeien, bijvoorbeeld door te kiezen voor schoonmaakwerk.’
Lees meer‘De relatie tussen vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) en De Schoonmaak Coöperatie is hecht en gaat vele jaren terug.’
Lees meer‘Onze scholen zijn een dwarsdoorsnede van de samenleving. We willen onze leerlingen laten zien dat iedereen meetelt.’
Lees meerKlaslokalen, enkele gymzalen, een snoezelruimte en zelfs een zwembad. Schoonmaker Kevin Vogels (1992) laat gastvrij alle vertrekken van de Emiliusschool in Son en Breugel zien. Sinds 2015 werkt Kevin, op enkele uitstapjes naar andere werkplekken in de regio na, op deze school voor speciaal (voortgezet) onderwijs in zijn woonplaats. ‘Met veel leerkrachten en leerlingen heb ik een hele bijzondere band opgebouwd.’
Lees meer‘Ali hoort er écht bij, net als alle andere schoonmakers’, zegt contractmanager en facilitair adviseur Anja van Hattem.
Lees meer‘Het Theresialyceum is een gebouw dat leeft. Natuurlijk moet het schoon zijn, maar als er ergens een klein stofvlokje ligt raken we niet meteen in paniek.’ Hoofd facilitaire zaken Roger Sommen (1968) is enthousiast over het werk dat medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie elke dag verrichten in de school voor havo en vwo aan de Professor Cobbenhagenlaan in Tilburg.
Lees meerBij De Nieuwste School in het centrum van Tilburg zijn ze blij met Khadija El Berkani (1971). De in Marokko geboren en getogen Tilburgse werkt sinds oktober 2021 bij De Schoonmaak Coöperatie en rekent de middelbare school aan de Sint-Jozefstraat tot haar domein.
Lees meerKnus. Dat is het eerste woord dat in Shoren van Putten (1975) opkomt als ze haar werkplek aan de Gimbrèrelaan in Tilburg omschrijft.
Lees meerChean Wong (1957) werkte vele jaren in verschillende Chinees-Indische restaurants in ons land. Toen hij zonder werk kwam te zitten, lukte het via sociaal werkbedrijf WSD in zijn woonplaats Boxtel om weer aan de slag te gaan bij brede school Het Kwartier in Vught.
Lees meerIets meer dan vijftien jaar geleden verruilde Agnes Pita (1980) haar moederland Zuid-Sudan voor Nederland. Ze vond een leuke eengezinswoning in ’s-Hertogenbosch en werkt vijf dagen per week als schoonmaker in brede school Het Kwartier in Vught. ‘Werken is veel fijner dan thuis zitten en niets doen.’
Lees meerRiekie ten Have (1971) uit Tilburg heeft een drukke baan. In dienst van De Schoonmaak Coöperatie werkt ze elke week 36 uur op twee locaties in haar stad: multifunctionele accommodatie Het Spoor en locatie Wildstraat van ROC Tilburg.
Lees meer‘Schoonmaken op een levendige school is hartstikke leuk.’ Pascalle van den Bosch (1975) uit Goirle fietst elke dag opgewekt naar het Mill Hill College in haar woonplaats. In dienst van De Schoonmaak Coöperatie zorgt ze er met haar collega’s voor dat alle theorie- en praktijklokalen, kantoren, gangen en natuurlijk ook de collegezaal er spik en span uitzien.
Lees meerHet Mill Hill College in Goirle is de werkplek van Naomi van den Hout (2002). De jonge Tilburgse koos na haar opleiding aan het Praktijkcollege in haar woonplaats voor cateringwerk bij de Diamant-groep, maar verruilde die job in 2021 voor schoonmaakwerk bij De Schoonmaak Coöperatie.
Lees meer‘Ik hou van mijn werk.’ Met een grote glimlach vertelt Muhiyadin Mohamed (1977) uit ’s-Hertogenbosch over zijn baan bij De Schoonmaak Coöperatie.
Lees meerVliegende kiep. Zo kan Marg Mutsaers (1975) uit Goirle het best getypeerd worden. De schoonmaakster heeft het ROC voor Zorg en Welzijn aan de Wandelboslaan in Tilburg als thuisbasis, maar is binnen De Schoonmaak Coöperatie heel flexibel inzetbaar.
Lees meer‘Sommige inwoners met een bijstandsuitkering zijn écht op zoek naar schoonmaakwerk, anderen zien het als een opstapje en vinden na een succeservaring een andere baan.’ Lies van Engelen (1992) is werkmakelaar bij de gemeente Tilburg.
Lees meerDennis van der Velden (1987) parkeert de bedrijfsauto van De Schoonmaak Coöperatie vlakbij de betaalautomaat van parkeergarage Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch.
Lees meerVroege vogels komen haar in de ochtenduren tegen op een kleine basisschool in Tilburg. Op vrijdagmorgen is de kans groot dat je haar tegen het lijf loopt in Vincents Tekenlokaal in de Spoorzone in het hart van de stad. Maar de meeste uren van haar werkweek maakt schoonmaakster Anita Bambacht (1977) in het TextielMuseum aan de Goirkestraat. ‘Afwisseling maakt mijn werk superleuk.’
Lees meerMet een team van bijna tien collega’s van De Schoonmaak Coöperatie zorgt Suzette Martina (1972) er elke dag voor dat alle docenten en studenten van het ROC voor Zorg en Welzijn in Tilburg in een schone school vertoeven.
Lees meerDe gemeente Tilburg hecht veel waarde aan social return en wil inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een plek geven in het arbeidsproces. Het is dan ook geen verrassing dat al vele jaren wordt samengewerkt met De Schoonmaak Coöperatie. ‘Medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie kom je op bijna 25 plekken binnen de gemeentelijke organisatie tegen’, vertelt contractmanager Esmee Westenberg.
Lees meer